Nemzetközi foci

Luis Suárez már nem hisz abban, hogy bajnok lehet a Barca

Ha őszinte akarok lenni, a bajnoki cím majdhogynem lehetetlen

nyilatkozta a katalán Sportnak Luis Suárez, a Barcelona csatára a spanyol bajnokság utolsó két fordulója előtt.

Az uruguayi játékos úgy érzi, a Celta Vigo elleni döntetlen alkalmával úszott el a címvédés lehetősége. A Barca épp az ő duplájával vezetett kétszer is az idegenbeli mérkőzésével, de Iago Aspas 88. perces góljával 2-2 lett a vége, majd a következő fordulóban az Atlético Madriddal is ikszelt a Barcelona.

Így két fordulóval a vége előtt négy pont a csapat hátránya a Real Madrid mögött, utóbbi egy csütörtöki, Villarreal elleni, otthoni győzelemmel biztosíthatja be a bajnoki címét.

Suárez szerint a Barca senki mást nem okolhat, elszalasztották a kínálkozó lehetőségeket. Most már nem lehet más céljuk, mint megnyerni a hátralévő két meccset az Osasuna majd a Deportivo ellen, aztán rákészülni a Bajnokok Ligája augusztusi folytatására.

Az egyetlen megnyerhető trófeára kell fókuszálnunk, ami a Bajnokok Ligája. Ha mindenki olyan teljesítményt tud nyújtani, amiért ennek a csapatnak a tagja lehet, akkor bárkit képesek vagyunk megverni. Egy hiba is sokba kerülhet egy mérkőzésen, ezért is kell ébernek lennünk, és fontos, hogy mindenki egészséges legyen.

A Barcelona augusztus 8-án fogadja majd a Napolit a nyolcaddöntő visszavágóján, az első meccs 1-1-re végződött Olaszországban. Továbbjutás esetén minden bizonnyal a Bayern München lenne a következő ellenfél a lisszaboni BL-tornán, a németek ugyanis 3-0-s előnyből várják a Chelsea elleni visszavágójukat. A negyeddöntőktől kezdve már egy mérkőzésen dől már el a továbbjutás.

Kiemelt kép: Maria Jose Segovia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik