Nemzetközi foci

Klopp sem hagyhatta szó nélkül az izomkolosszus csatár és csapata történelmi győzelmét

Óriási győzelmet aratott hétfőn este, a Wembley-ben a Wycombe Wanderers: a csapat 2-1-re legyőzte az Oxfordot a League One rájátszásában, a 133 évvel ezelőtt alapított klub így története során először feljutott az angol másodosztályba.

A Wycombe-ban játszik a világ legerősebb focistája, Adebayo Akinfenwa, aki történetesen óriási Liverpool-drukker. A lefújás után nem más, mint

Jürgen Klopp, a Premier League bajnokának német menedzsere gratulált a csatárnak WhatsAppon.

Akinfenwa a lefújás után nyilatkozott a Sky Sportsnak, akkor mondta, hogy maximum csak Klopp zavarhatja meg ünneplés közben. Az üzenet eljutott az edzőhöz, aki bár a nyilatkozatot nem látta, de az egyik játékosa megüzente neki, hogy keresik.

Gratulálok! Te minimum egy Championship-kaliberű játékos vagy, és látod, itt vagy. Szép volt. Nagy-nagy győzelem. Még, ha ilyen nehéz időkben is, de remélem, rendesen megünneplitek.

A 38 éves Akinfenwát 2016-ban engedte el a Wimbledon, akkor épp kétségbeesetten nyilatkozott a Sky Sportsnak, hogy munka nélkül van, már akkor is a WhatsAppot emlegette, hogy ha bárki leigazolná, csak írjon rá. Az akkor negyedosztályú Wycombe-hoz került, azóta szerzett 54 góljával pedig ő a klubrekorder.

Kiemelt kép: IAN KINGTON / AFP

Olvasói sztorik