Nemzetközi foci

Eb-győztes csatárral erősítene a 14 év után feljutott kiscsapat

14 év után feljutott az élvonalba, és máris sztárigazolással próbálkozik a spanyol Cádiz labdarúgócsapata.

Alvaro Cervera tanítványai szombaton még elrontották az első esélyt, miután hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Fuenlabradától. Vasárnap aztán a segítségükre sietett a kiesés elől menekülő Real Oviedo, amely 4-2-re győzött a 3. helyezett Real Zaragoza otthonában.

40 forduló után a Cádiznak 69, a Huescának 64, míg a Zaragozának 62 pontja van, utóbbi már nem érheti utol a listavezetőt, és miután két csapat jut fel a La ligába, a Cádiz 2006 után ismét élvonalbelinek tekintheti magát.

Eleinte aláírtam volna a rájátszásba jutást, aztán volt olyan pillanat, amikor azt hittem, nem lesz meg a feljutás. Most felelőtlenség lenne még az ünneplésről gondolkodni

– nyilatkozta a klub elnöke, Manuel Vizcaíno, aki ezek szerint szeretné megnyerni a másodosztályt.

A klubvezető megerősítette, hogy igazi sztárigazoláson gondolkodik: szeretné szerződtetni a 2012-ben Európa-bajnoki címet nyert 21-szeres válogatott csatárt, Alvaro Negredót.

A 34 éves támadó 20189 óta az emírségekbeli al-Naszrt erősíti, korábban Sevillában, Valenciában, az angol Manchester Cityben és a török Besiktasban is szerepelt.

Ami a La Ligát illeti, az Espanyol már korábban kiesett, az utolsó előtti Mallorca pedig vasárnap szenvedett 2-0-s vereséget a Sevilla otthonában. Ezzel eldőlt, hogy az Eibar és a Real Valladolid a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül kiharcolta a bennmaradást.

La Liga, 36. forduló

Sevilla – Mallorca 2-0 (1-0)
gól: Ocampos (41., 11-esből), en-Nesziri (84.)

 

Leganés – Valencia 1-0 (1-0)
gól: Pérez (18., 11-esből)

 

Espanyol – Eibar 0-2 (0-2)
gól: Exposito (25., 36., az elsőt 11-esből)

 

Levante – Athletic Bilbao 1-2 (0-2)
gól: Bardhi (71.), illetve Raúl García (4., 45.)

Kiemelt fotó: Abdulhamid Hosbas / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik