Nemzetközi foci sport

Angliában 12 éves gyereket tartóztattak le rasszizmus miatt

Az angol rendőrség őrizetbe vett egy 12 éves fiút, aki a közösségi médián keresztül rasszista üzeneteket küldött Wilfried Zahának, a Crystal Palace elefántcsontparti csatárának.

A támadó jelezte, hogy számos üzenetet kapott a vasárnapi, Aston Villa elleni idegenbeli bajnoki előtt, a Palace edzője, Roy Hodgson ezt a támadást gyáva és megvetendő dolognak nevezte.

Az a módszer, hogy valaki az egyik legjobb játékosunkat így próbálja megzavarni, hogy jól játsszon, teljesen megbocsáthatatlan

– nyilatkozta.

A Premier League vezetése is közleményt adott ki, amelyben a viselkedést teljesen elfogadhatatlannak nevezte.

„Továbbra is támogatjuk azokat a játékosokat, menedzsereket, edzőket és családtagjaikat, akiket hasonlóan súlyos diszkrimináció ér” – olvasható

A rendőrség azonnal közbelépett, megnyugtatta Zahát, hogy kivizsgálják az esetet, és órákkal később megerősítették, hogy elkapták és letartóztatták az elkövetőt.

A Solihull városában élő 12 éves gyereket őrizetbe vettük. A rasszizmus nem tolerálható

– áll a rendőrség közleményében.

Kiemelt fotó: Adrian DENNIS / POOL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!