Nemzetközi foci

Az álomgól is édeskevés volt az Arsenalnak a londoni derbin

A Tottenham Hotspur otthon győzte le 2-1-re az Arsenalt a Premier League 35. fordulójában, ezzel megelőzte városi riválisát a tabellán és a nemzetközi kupaporondért folytatott küzdelemben.

A Tottenham és az Arsenal is csatázik még az európai kupaindulásért, úgyhogy az észak-londoni derbi ezúttal duplán téttel bírt. Harry Kane hagyta ki a találkozó első ziccerét, majd nem sokkal később, a 16. percben góllal büntetett a vendégcsapat: Alexandre Lacazette bombázott védhetetlenül a léc alá.

Talán egy picit megnyugtatta mindez az Arsenalt, ugyanis a hazaiak egyből egyenlítettek, Sead Kolasinac szórta el a labdát, amiből Szon Hungmin szerzett gólt.

Az első félidőben majdnem esett egy nagyobb gól annál, amit Lacazette szerzett, de Ben Davies lövése után a keresztlécen csattant nagyot a labda. Amilyen kiegyenlített volt az első félidő, annyira egyoldalú lett a második, labdabirtoklás szempontjából mindenképpen, a Spurs játékosai csak elvétve találkoztak a labdával, mégis Emiliano Martineznek kellett nagyot védenie Szon helyzetenél a 72. percben.

A hajrára felpörögtek az események, előbb Hugo Lloris mutatott be egy bravúrt, majd ismét Martinez volt munkában. Utóbbit követően szöglettel jöhetett a Tottenham, Toby Alderweireld pedig a kapuba csúsztatott a 81. percben, amivel megnyerte csapatának a meccset 2-1-re, a Tottenham megelőzte az Arsenalt a tabellán és már a nyolcadik.

Az Aston Villa házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t. A továbbra is kiesőhelyen álló birminghami csapat tíz nyeretlen mérkőzés után győzött ismét a Premier League-ben. A meccs mindkét gólját az egyiptomi válogatott középpályás, Mahmúd Haszan – sportági becenevén Trézéguet – szerezte.

Premier League, 35. forduló

Tottenham Hotspur – Arsenal 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Szon (19.), Alderwireld (81.) illetve Lacazette (16.)

Aston Villa – Crystal Palace 2-0 (1-0)

Gólszerző: Trézéguet (45+4., 59.)

Kiemelt kép: JULIAN FINNEY / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik