Nemzetközi foci sport

Beperelte egy grafikus a Bayern Münchent

Szürreális történet látott napvilágot Németországban: egy grafikus beperelte a Bayern München együttesét.

Egy 2015 áprilisán játszott bajnokin Franck Ribéryt és Arjen Robbent rajzolta meg egy grafikus, mintha ők lennének Batman és Robin. A hatalmas molinón erre utalt a felirat is: The Real Badman and Robben.

A szurkolók számára készített grafika azonban annyira megtetszett a klub vezetőinek, hogy minimális változtatásokkal saját értéktárgyaira is rányomta a mintát és a feliratot. A szerző ezt rossznéven vette, és illegális másolás, valamint szerzői jogok megsértése címén pert indított az egyesület ellen 68 ezer eurós összegben.

A Bayern München úgy véli, hogy a bögrékre és pólókra nyomtatott kép független alkotás, amely különbözik a felperes karikatúrájától. A müncheni bíróság azt ígérte, szeptember 11-ig döntenek az ügyben.

Kiemelt kép: Andreas Gebert/picture alliance via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!