Nemzetközi foci

A túl sok koronavírus-fertőzött miatt kizárták a focicsapatot

A túl sok koronavírusos megbetegedés miatt az FC Dallas nem vehet részt az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) folytatásában, amely a pandémia miatti kényszerszünetet követően két nap múlva folytatódna, írja az MTI.

Az MLS hétfői bejelentése szerint a dallasiaknál tíz játékos és egy stábtag fertőzött. A csapat már elutazott Floridába, ahol a Disney World szórakoztató-központban rendezik az MLS tornáját. Az érintettek karanténba kerültek. Az FC Dallas jelezte, elfogadta az MLS döntését. Texas egyike azoknak az amerikai államoknak, amelyeket a leginkább sújt a koronavírus-járvány.

A Nashville részvétele szintén veszélybe került, miután a klubnál nyolcan is megfertőződtek.

A bajnokság közel négy hónapos szünet után folytatódik. A 26 csapatot hat csoportra osztják, a csapatokra 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár.

A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek még újra kell tervezni a menetrendjét.

A kiemelt képen Walker Zimmerman, a Dallas játékosa szomorkodik, amikor csapata kiesett a Pachuca elleni elődöntőben, az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. Fotó: YURI CORTEZ / AFP

Olvasói sztorik