Nemzetközi foci

Sergio Ramos: A legfeszültebb pillanatokban érzem magam a legkomfortosabban

1-0-ra győzött Bilbaóban a Real Madrid, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt négy ponttal vezet a Barcelona előtt.

Ahogy Getafe, úgy a Bilbao ellen is büntetőből szerzett gólt a Real, mindkétszer Sergio Ramos lőtte be a tizenegyest, aki zsinórban 22 tizenegyest értékesített.

A REAL Specialist! 🎯Sergio Ramos has scored 22 PENALTIES IN A ROW! 🔝

Közzétette: LaLiga – 2020. július 6., hétfő

A legnagyobb feszültséggel bíró pillanatokban érzem a legkomfortosabban magam. Úgy érzem, én vagyok az ideális személy a tizenegyesekkel járó felelősség felvállalására

– nyilatkozta Ramos, aki az újraindulás óta hét meccsen öt gólt szerzett, közülük hármat büntetőből. Ramoson kívül egyébként senki nem szerzett öt gólt, mióta a spanyol bajnokság újraindult.

A 34 éves védő a bajnokságban már 10 gólnál jár, a Realból idén ennél többször csak Karim Benzema talált be (17). A Real csapatkapitányát megkérdezték arról az esetről is, ami miatt a bilbaóiak reklamáltak: nem sokkal a gólja után a Real 16-osán belül rálépett Raúl García lábára, de ennek nem lett következménye.

„Tényleg ráléptem egy kicsit a lábára, de nem érzem, hogy ezért büntető járt volna” – védekezett Ramos.

Aki 71 élvonalbeli góljával olyan neveket előz meg, mint Ronaldinho (70), Luis Figo (66), Xavi (58), vagy jelenlegi edzője, Zinédine Zidane (33).

Az említett urak közül hárman is Aranylabdát nyertek, és mindannyian középpályások voltak, igaz, egyikük sem töltött 18 idényt a spanyol bajnokságban.

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Olvasói sztorik