Nemzetközi foci

Terjed a holland klasszisok között a visszatérési láz

Arjen Robben reaktiválódását követően újabb holland világbajnoki ezüstérmes labdarúgó lehetséges visszatéréséről ír a nemzetközi sportsajtó: eszerint a 36 éves Wesley Sneijder is azt fontolgatja, hogy felújítja karrierjét.

Robben visszatérését Michael Jordan inspirálta
A 36 éves labdarúgó egy évre írt alá pályafutása első profi klubjához.

Sneijdert csütörtökön az FC Utrecht egyik szurkolói csoportja kérte meg, hogy térjen vissza a pályára. Az Ad.nl holland portál szerint azt mondta nekik, hogy gondolkodik rajta, és elárulta, már beszélt az utrechti vezetőkkel.

A szurkolók kérése megérintett. Nem vagyok megfelelő állapotban, hiszen másfél évig nem csináltam semmit. De tudom, hogy ha kell, három hónapon belül alkalmas leszek a játékra

– mondta.

A holland élvonal legutóbbi, a pandémia miatt félbeszakított, majd befejezettnek nyilvánított idényében az Utrecht 25 mérkőzésen 41 pontot szerzett, amellyel a hatodik helyen zárt. A nemzetközi kupaindulástól egy győzelemre volt: az ötödik Willem II egy mérkőzéssel többet játszott és 44 pontot szerzett.

A támadó középpályás, aki – Arjen Robbenhez hasonlóan – tavaly nyáron jelentette be visszavonulását, a legsikeresebb holland csapatban, az Ajaxban kezdte pályafutását a 2002-03-as idényben. Később megfordult a Real Madridban, az Interben, majd játszott Törökországban, Franciaországban, végül pedig Katarban is. Klubkarrierje során négy különböző országban (Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Törökország) lett bajnok, az Interrel pedig 2010-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes, 2014-ben pedig világbajnoki harmadik holland válogatott színeiben – nemzeti rekordot jelentő – 134 mérkőzésen lépett pályára, s 31-szer volt eredményes.

Kiemelt fotó: PAUL GREENWOOD / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP

Olvasói sztorik