Nemzetközi foci

Botrányhős zseni a spanyol válogatott élén?

Diego Maradona lehet Spanyolország labdarúgó-válogatottjának következő szövetségi kapitánya – legalábbis a legolvasottabb spanyol sportnapilap szerint.

A Marca felkiáltójeles címmel közölt cikkében azt írta, hogy az egykori argentin futballbálvány abban az esetben kerülhet a nemzeti együttes élére, ha a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöki tisztére pályázó Antonio Torres sikert arat a megméretésen.

Torres a Betevé televíziónak nyilatkozva kijelentette: ha elnökké választják, akkor a válogatott szakvezetője Maradona lesz.

Ismétlődő botrányain túlmenően az 59 éves Maradona – aki játékosként 1986-van világbajnoki címig vezette az argentinokat, s a 2000-es FIFA-szavazáson az évszázad labdarúgójává választották – edzőként eddig nem alkotott maradandót.

Jóllehet jelenlegi argentin klubjánál, a Gimnasia y Esgrima La Platánál a múlt hónap elején szerződést hosszabbítottak vele, a csapat a mostani idényben kieső helyen állt az élvonalban, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: ALEJANDRO PAGNI / AFP

Olvasói sztorik