Nemzetközi foci

Oszama bin Laden fotóját rakták ki a Leeds stadionjában

A roppant kínos helyzetbe keveredett Leeds United labdarúgócsapata jelezte, hogy eltávolította az egykori terroristavezér, Oszama bin Laden fotóját a stadionjának lelátójáról, írja az MTI. A három hónapos szünetet követően Angliában zárt kapuk mögött rendezik meg a 2019/20-as szezon hátralévő meccseit. Az üres arénákba pedig több klub is azzal próbál némi életet lehelni, hogy szurkolóinak kinagyított fotóját ragasztja fel a székekre.

A Leedsnél 15 ezer rajongónak volt lehetősége, hogy képe kikerüljön az Elland Road lelátójára, amiért mindenkinek 25 fontot kellett fizetnie. Az akciót lelkesen fogadták az észak-angliai város együttesének hívei, a klub pedig ígéretének megfelelően felragasztotta a képeket az ülésekre.

Az illetékesek viszont nem vették észre, hogy a 15 ezerből legalább egy ember biztosan nem a saját portréját küldte el, így keveredhetett a nézők közé az al-kaida terrorszervezetet alapító Bin Laden, aki már 2011-ben meghalt.

A Leeds United számára nagyon kellemetlen hiba akkor derült ki, amikor a csapat egyik drukkere szerdán Twitter-oldalán „köszönte meg” a klubnak, hogy Bin Laden mellett van a fotója a stadionban. A gárda vezetői ezek után azonnal intézkedtek, leszedték a képet, egyúttal mindenkit biztosítottak róla, hogy többet nem fordulhat elő hasonló eset.

Nem a leedsi az első ilyen ügy, nemrég ugyanis egy ausztrál rögbi bajnoki mérkőzésen Harold Shipman brit sorozatgyilkos képe is ott volt a drukkerfotók tengerében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik