Nemzetközi foci

A Real Madrid szerint felülről kap segítséget a Barca

A Real Madrid panaszt tett a spanyol labdarúgóligánál, amely úgy alakította ki az élvonal 33. és 34. fordulójának menetrendjét, hogy a fővárosiak két mérkőzése között csupán 62 óra telik el, írja az MTI. A tervek szerint a Real Madrid jövő csütörtökön 22 órától fogadja a Getafe csapatát, majd vasárnap 14 órától az Athletic Bilbao otthonában szerepel, így a két meccs között nem áll rendelkezésre a minimális 72 órás pihenőidő.

A Marca című spanyol sportnapilap szerint a fővárosiak úgy érzik, hátrányos helyzetbe kerültek a címvédő FC Barcelonához képest, amely jövő héten kedden és vasárnap játszik, mindkétszer 22 órától, vagyis jóval több idő telik el a két mérkőzése között.

A cikk szerint a Real illetékesei először viccnek gondolták az időbeosztást, mert nem hitték el, hogy ilyen sűrű programot határozott meg számukra a liga. A Marca egyébként egy másik írásban azt is kiszámolta, hogy abban a két fordulóban valóban a Realnak lesz kevesebb ideje pihenni, de a 35. fordulóig bezárólag (addig van meg a részletes program a La Ligában) a madridiaknak összességében 26 órával több idő jut regenerálódni, mint a Barca játékosainak.

A La Liga tabelláját harminc forduló után a Real Madrid vezeti pontazonosság mellett az egymás elleni jobb eredménynek (a barcelonai 0-0 után otthon 2-0-ra nyert) köszönhetően.

Kiemelt kép: ADRIA PUIG / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!