Nemzetközi foci

Kiakasztották az újságírók Zidane-t a Real győzelme után

Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, nagyon csalódott, hogy a Real Sociedad elleni 2-1-es győzelem után kizárólag a bíró döntéseire vonatkozó kérdéseket kapott, noha együttese a győzelemmel pontszámban beérte a Barcelonát a tabella élén, írja az MTI.

Élre állt a Real Madrid, de napokig fognak majd bírózni a spanyolok
Sergio Ramos gólt szerzett, de aztán megsérült és le kellett cserélni.

A meccs előtt egy nappal a francia trénernek már meg kellett védenie csapatát, miután Gerard Pique, a Barca védője azt sejtette: a játékvezetők a madridiakat segítik, erre jó példa a Valencia elleni 3-0-s siker, amikor Rodrigo Moreno gólját nem adták meg.

Ezután következett a vasárnapi összecsapás, amelyen három fontos döntés is a Realnak kedvezett.

„Bosszant, hogy az emberek a bírókról beszélnek úgy, mintha mi semmit nem csináltunk volna a pályán. Persze nem kontrollálhatjuk, hogy az emberek mit mondanak. Nyerjük a meccseket a pályán, és ma is ezt tettük. Megérdemelten győztünk” – mondta Zidane.

A Real Sociedad ellen Sergio Ramos szerzett vezetést egy vitatható szabálytalanság után megítélt 11-esből, majd Adnan Januzaj gólját les miatt nem adták meg. A madridiak második találatát – VAR döntés után – Karim Benzema szerezte úgy, hogy a labdát a vállával készítette maga elé.

Nem láttam ezeket a szituációkat, de nekem azt mondták, a büntető jogos volt és Benzema gólja is szabályos. Kétes helyzetekről nem mondok véleményt, mert ez a bírók dolga. Én csak a megérdemelt győzelmünkkel foglalkozom. Jobban szeretnék a futballról és a mérkőzésről beszélgetni.

A Real Madrid mind a három találkozóját megnyerte az újraindulás óta, s most úgy áll azonos ponttal a Barcelonával, hogy az egymás elleni eredményekben jobb katalán riválisánál.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP