Nemzetközi foci bajnokok ligája

Köszöni, de már az idei BL-döntőből sem kér a PSG gólrekordere

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított Bajnokok Ligája zárótornájára augusztus 12. és 23. között kerül sor Lisszabonban, a negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már nyolc közé jutott a BL-ben, a másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágójáról még nem döntött az UEFA, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék.

Kiemelt lehet a Fradi a Bajnokok Ligája selejtezőiben
Ennyit ért a remek Európa Liga-szereplés.

Edinson Cavani, a klubrekorder gólszerző már bejelentett nyári távozását ennek ellenére klubja szerette volna, hogy segítsen a csapatának. A Paris Saint-Germain ezért a BL-döntőn való részvétele érdekében plusz két hónapos megállapodást kínált az uruguayi csatárnak, továbbá a belga hátvédnek, Thomas Manuiernek is, hiszen mindkét labdarúgó szerződése június 30-án jár le.

Az anyagilag minden bizonnyal kecsegtető rövidtávú ajánlattal azonban egyikük sem élt, így biztos, hogy nem lesznek ott a portugáliai rendhagyó BL-minitornán.

Mivel az RMC francia rádióállomás szerint egyik PSG-sztár sem hajlandó hosszabbítani, lemaradnak a Francia Kupa és a Ligakupa döntőjéről is. A PSG – melynek másodedzője Lőw Zsolt – július 23-án, illetve 30-án játssza le két hazai kupadöntőjét: a Ligakupában a Lyon, míg a Francia Kupában a Saint-Étienne lesz a párizsiak ellenfele.

(Kiemelt kép: Neymar és Cavani mellett a háttérben Manuier Forrás: Getty images)

Olvasói sztorik