Nemzetközi foci

„A végén mi fizetjük meg az árát minden szarnak”

Nagyon nem tud uralkodni az érzelmein Chris Löwe, a másodosztályú Dynamo Dresden 31 éves védője, aki múlt pénteken széket dobott a pályára, csütörtökön pedig nem válogatta meg a szavait, amikor a Német Labdarúgó Liga döntéshozóit támadta meg.

A csapat a koronavírus-járvány miatt nem tudta időben folytatni a Bundesliga II-t, így erőltetett menetben, szűk egy hónap alatt kilenc (!) bajnokit kell lejátszania.

Ráadásul úgy, hogy a kiesés elkerüléséért küzd, de két fordulóval a szezon vége előtt reménytelen helyzetben van: ötpontnyira van az osztályozót jelentő 16. helytől.

Május 31-es óta hét meccset vívott, a Wehen Wiesbaden elleni 3-2-es győzelem és a Greuther Fürth elleni 1-1-es döntetlen mellett ötször vereséget szenvedett.

Múlt pénteken például hazai pályán, egy 84. percben bekapott góllal 1-0-ra elvérzett a Hamburg ellen, akkor a csapat rutinos játékosa, Chris Löwe dühében egy széket dobott a pályára.

Hétfőn beleszaladt a csapat egy 4-0-s zakóba Bielefeldben, csütörtökön pedig 2-0-ra kikapott a Holstein Kiel otthonában. Utóbbit már Löwe sem bírta szó nélkül, a meccset követően nekiesett a német ligának.

„Komolyan azt hiszik, hogy a ligában Christian Seifert elnök vagy bárki más csak egy pillanatra is aggódik, és gondol arra, mi járhat a fejünkben? Nem számít nekik.

Ezek az emberek ott ülnek az 5000 eurós irodai székükben, és a fejünk felett döntenek. És a végén mi fizetjük meg az árát minden szarnak

nyilatkozta könnyes szemmel.

Kiemelt fotó: ROBERT MICHAEL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik