Nemzetközi foci sport

Bejelentette Timo Werner érkezését a Chelsea

Rengeteg pletyka és találgatás után a Chelsea csütörtökön hivatalosan bejelentette, hogy szerződteti Timo Wernert az RB Leipzigtől.

A 24 éves csatár az idény befejezésééig marad a lipcsei csapatban, majd júliusban orvosi vizsgálatra utazik Londonba.

Boldog vagyok, hogy jövőre a Chelsea játékosa lehetek, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz csatlakozhatok. Természetesen köszönöm az RB Leipzignek és szurkolóinak az elmúlt négy évet, örökre a szívembe zártalak titeket. Alig várom, hogy találkozzak az új csapattársaimmal és az edzőmmel, együtt nagyszerű jövőnk lehet

– idézi a Chelsea honlapja Wernert.

A támadóért korábban állítólag a Liverpool is versenyben volt, ám a listavezető végül visszalépett a koronavírus miatt, így került előtérbe a Chelsea. Werner a mostani szezonban remekül termel, 43 tétmeccsén 32 gólt lőtt és kiosztott 13 gólpasszt is. Elnézve az elmúlt 4 szezonját Lipcsében, nem kérdés, miért akarták őt annyira az angol élcsapatok:

Infografika: sofascore.com

Konkrét összeget nem írt egyik csapat sem, a Telegraph szerint 47,5 millió eurós átigazolási díjról írt, mások 50 milliót is emlegetnek.

Kiemelt kép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!