Nemzetközi foci

Nyilvánvaló gólt nem adtak meg a Premier League visszatérő meccsén

A koronavírus-járvány miatti szünet után szerdán tért vissza az angol élvonalbeli bajnokság, ám egy csalódást keltő 0-0-val. A kiesés elől menekülő Aston Villához látogató Sheffield United azonban okkal lehet mérges, egy teljesen szabályos góltól fosztották meg a csapatot.

Az első félidő hajrájában, Oliver Norwood a bal szélről tekert a kapu előterébe egy szabadrúgást, de a próbálkozása végül kapura veszélyesebbnek bizonyult. Ørjan Nyland kapus ugyanis elszámította magát és egyszerűen beesett a gólvonal mögé a labdával. Bár gyorsan visszatolta magát a kapufához, a visszajátszásokon tisztán látszik, a labda áthaladt teljes terjedelmével a gólvonalon.

Michael Olivier a vendégek megdöbbenésére azonban továbbot intett. A mérkőzés után azt is elárulta a játékvezető, hogy a gólvonal-technológia sem segítette, ugyanis az órája nem jelzett, ahogy az ilyenkor szokott. Az is fölmerült, hogy elfelejtették bekapcsolni a rendszert és az is, hogy meghibásodott, de az igazi kérdés az, a videobíró miért nem segítette ki Oliviert.

A technológiát üzemeltető cég nem sokkal a lefújás után közleményben kért elnézést, amiért a hiba megfosztotta a Sheffield Unitedet egy találattól.

Kiemelt kép: CARL RECINE / AFP / POOL

Olvasói sztorik