Nemzetközi foci

Beintett a szövetségnek két brazil focicsapat, megtagadták a játékot

A Brazíliában tomboló koronavírus-járvány miatt az élvonalban szereplő Botafogo és Fluminense labdarúgócsapata megtagadta, hogy már a közeljövőben pályára lépjen az állami bajnokságban. Rio de Janeiro állam sportági szövetsége – a kormány jóváhagyása előtt – azt javasolta a helyi kluboknak, hogy csütörtöktől folytassák a Campeonato Carioca márciusban félbemaradt küzdelmeit.

Nelson Mufarrej, a Botafogo elnöke szerint a valósággal semmilyen összhangban nincs az elképzelés.

Még mindig kaotikus állapotok vannak, ennek ellenére sajnos a klubok többsége elérkezettnek látja az időt, hogy visszatérjünk a pályára.  Mi viszont ezt ellenezzük

– nyilatkozta az MTI cikke szerint. Az edzéseket szeretnék újraindítani a szezon júliusi folytatásának reményében. A globoesporte.com oldal úgy tudja, hogy a csapatból öt játékosnak lett pozitív a koronavírus-tesztje, ők biztosan csak egyénileg készülhetnek még egy ideig.

A Fluminense elnöke, Mario Bittencourt szerint az utóbbi hónapokban inaktív játékosai még nem állnak készen a mérkőzésekre. „A találkozók kihirdetett időpontjai a labdarúgók egészségi állapotára való tekintettel elfogadhatatlanok” – utalt a jövő hétre tervezett összecsapásaikra Bittencourt.

Azt mind a két klub kiemelte, hogy egészségügyi és biztonsági okokból is jogi lépéseket tervez.

Brazíliában a koronavírus-járvány áldozatainak száma 45 ezer fölé nőtt, miközben még a múlt héten is naponta közel ezren hunytak el.

Kiemelt kép: DIEGO MARANHAO / AFP