Nemzetközi foci

Zidane még a győztes meccs után is le tudta szidni a Real-játékosokat

A Real Madrid is lejátszotta a visszatérés utáni első bajnokiját, 3-1-re nyert az Eibar ellen elsősorban a remek első félidei játéknak köszönhetően. A Marca cikke szerint épp ez volt Zinédine Zidane baja, hogy a biztos vezetés tudatában játékosai visszavettek, 3-0 után pedig betalált a vendégcsapat.

Már a második félidei egészségügyi szünetben próbálta felrázni csapatát, majd a mérkőzés után az öltözőben le is szidta focistáit a madridi lap szerint.

Lehetne egyébként ezt a második félidei visszaesést a kényszerszünettel is magyarázni, csakhogy a Marca megjegyzi, nem először fordult elő a Real Madriddal mindez a szezonban: a Levante és a Granada ellen is 3-0-ra vezetett korábban a csapat, előbbi mérkőzés 3-2-vel, utóbbi 4-2-vel ért véget. A győzelmeket eddig hozták a madridiak, viszont Zidane még próbált időben jelezni, nehogy a későbbiekben megégesse magát az aranyéremért csatázó Real.

Tíz forduló van még hátra a La Ligából, a Barcelona előnye mindössze két pont a Real Madrid előtt, azaz teljesen nyílt még a küzdelem. Ráadásul az is érdekes, hogyan tudják majd a két topcsapat játékosai kezelni azt, hogy az eleve sűrű menetrend mellett elég sok 22 órakor kezdődő meccsük is lesz, a hazajutásuk az így is rövid regenerációs időből fog majd elvenni, különösen az idegenbeli meccsek után.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik