Nemzetközi foci

Ramos 80 méteres sprint után lett a spanyol foci második leggólerősebb védője

Tökéletes kontragólt szerzett a Real Madrid az Eibar elleni meccsen, a támadás úgy indult, hogy a csapatkapitány Sergio Ramos 25 méterre a saját kapujától lefülelt egy passzt. Aztán azzal a lendülettel meg is indult a labdával, amit a bal oldalra kimozgó Karim Benzemának tett le, és a támadás kulcspassza az volt, amit a francia támadó adott a sérülése után visszatérő Eden Hazard-nak.

Hazard pedig volt annyira önzetlen, hogy nem maga fejezte be az akciót, hanem üres kapus gólt rúgatott a jó nyolcvan métert sprintelő Ramosszal.

Ramosnak a mostani bajnokságban a hatodik gólja volt, ezzel Benzema mögött a második a csapat házi góllövőlistáján, több gólt szerzett, mint Hazard, Gareth Bale és Luka Jovic együtt.

Ramosnak az Eibar elleni a 67. gólja volt a spanyol bajnokságban, ezzel a védők között jelenleg holtversenyben a második helyen áll a Barcelona holland klasszisával, Ronald Koemannal. Az örökranglista élén egy másik Real-legenda, Fernando Hierro áll, aki 105 gólt szerzett a spanyol élvonalban, ebből százkettőt a madridiak mezében és hármat a Valladolidban.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik