Nemzetközi foci

„Nem szeretnénk ezt a játékot látni” – kirúgták a listavezető edzőjét

Menesztette Safet Hadzic vezetőedzőt az Olimpija Ljubljana labdarúgóklub, amely listavezető a szlovén élvonalban. Az MTI cikke szerint a csapat szombaton házigazdaként 1-0-ra kikapott a második helyezett NK Celje csapatától, így előnyük két pontra csökkent. A vereség miatt hétfőn Milan Mandaric klubelnök, Mladen Rudonja sportigazgató, illetve Safet Hadzic vezetőedző közösen elemezte a helyzetet, és a megbeszélés után bejelentették az edző távozását.

A klub honlapján megjelent közlemény szerint a legutóbbi két fordulóban aggasztó volt a csapat játéka, és a további sikerek érdekében gyors intézkedésre volt szükség.

A klubelnök úgy ítélte meg, hogy a bajnokság végjátékát nem lehet a véletlenre bízni, ezért egyelőre a két pályaedző, Nikica Milenkovic és Milan Anđelkovic irányítja a csapatot, Safet Hadzicnak pedig felajánlotta, hogy vállaljon más szerepet a klubon belül.

Kettős lábtörés lett a nagy kapusbravúr vége
Egyből jelezte, hogy nagy a baj.

„Hadzic nagyszerű munkát végzett, a csapat vezetését a lehető legnehezebb helyzetben vette át. A bajnokság első részében sikeresek voltunk, de a folytatásban nem szeretnénk azt a játékot látni, amit az utóbbi néhány meccsen mutatott az együttes, mert az nem garantálja a sikert” – magyarázta Mandaric.

Hadzic 1995 és 1997 között volt a klub játékosa, a vezetőedzői posztot 2017-ben és 2018-ban is betöltötte, harmadik időszaka pedig tavaly áprilisban kezdődött.

Kiemelt kép: Volkan Kasik / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP