Nemzetközi foci

87. percben esett öngólon ment el a Sevilla győzelme

A Sevilla 1-1-es döntetlent játszott a Levantéval a spanyol bajnokság 29. fordulójában, és bár biztosan marad a harmadik helyen, leszakadhat a Barcelona és a Real Madrid mögött.

A Sevilla már a 14. percben közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, azonban Munir szinte tökéletes szabadrúgása után a lécen csattant a labda. A második félidő első percéig kellett várni az első gólra, egy tökéletes vendégakció végén Munir készítette le a labdát De Jongnak, aki bevetődve talált be – 26 másodperc telt el a középkezdéstől.

A Levante az utolsó fél órában pályára küldte az összes, padon ülő veszélyes játékosát, az egyikük, Miramon volt, aki a 87. percben a sevillai kapu előtt középre lőtte a labdát, ami aztán Diego Carlosról a saját kapujába pattant. A végén még a sevillai kapusnak, Vacliknak kellett bemutatnia egy bravúrt, hogy legalább egy pontot elvigyen csapata.

A Sevilla a döntetlen ellenére is biztosan marad a harmadik helyen a fordulót követően, ugyanakkor komolyan leszakadtak a Barca-Real Madrid kettősről: előbbi tíz, utóbbi nyolc ponttal van előrébb úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Munir teljesítménye:

Infografika: sofascore.com

La Liga, 29. forduló

Levante – Sevilla 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Diego Carlos (87. – öngól) illetve De Jong (46.)

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP

Olvasói sztorik