Nemzetközi foci

Megadott egy necces gólt, bántalmazták a rangadó játékvezetőjét

A vasárnapi BATE-Sahcjor Szalihorszk fehérorosz futballrangadó után bántalmazták a mérkőzés játékvezetőjét, valamint segítőit, írja az MTI. A helyi szövetség közleménye szerint az incidens akkor történt, amikor a játékvezető, az asszisztensei és a meccs ellenőre autóval utaztak a 2-2-es döntetlenre végződött rangadó után.

Egy másik jármű hirtelen fékezett előttük, megállította az autójukat, ezután az ismeretlen tettesek kiszállásra kényszerítették a bírót és utastársait, majd bántalmazták és fenyegették őket.

Vélhetően az állt a támadás mögött, hogy a játékvezető megadta a Szalihorszk egyenlítő gólját a 81. percben, amivel kialakult a 2-2-es végeredmény: Podstrelov találatát egyértelmű, kapus elleni szabálytalanság előzte meg. Ebből már a meccsen is nagy vita alakult ki a játékosok között, többen is sárga lapot kaptak.

A szövetség a történteket elfogadhatatlannak nevezte és elítélte. Mivel a játékvezető autójában működött a műszerfal fölé szerelt kamera, annak felvételét bizonyítékként továbbadják a hatóságoknak.

A döntetlennel zárult rangadó után, 13 fordulót követően a BATE 27 ponttal az első helyen áll, a Sahcjor Szalihorszk együttesének 25 pontja van.

Olvasói sztorik