Nemzetközi foci

Ilyen állapotban nehéz lesz folytatni a román bajnokságot

Elmarad a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban péntekre tervezett Universitatea Craiova-FC Botosani mérkőzés, írta az MTI.

A román profi liga (LPF) pénteki közlése szerint azért kell elhalasztani találkozót, mert a vendégek csapatorvosának pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Botosani később azt közölte, hogy az egyik, 17 éves játékosuk – aki nem volt tagja a pénteki mérkőzésre utazó keretnek – szintén pozitív tesztet produkált.

Valeriu Iftime klubelnök kiemelte: az összecsapásra tíz órát utazó, 34 fős küldöttségük tagjai hazatértek, ahol mindannyiukra karantén vár.

A szombatra tervezett Dinamo Bucuresti-Chindia Targoviste összecsapást csütörtökön szintén hasonló okból kellett elhalasztani, ott a hazaiak egyik tisztségviselőjének lett pozitív a koronavírus-tesztje. A két érintett csapat bajnoki találkozóit a járványügyi vizsgálat befejezéséig nem lehet megrendezni.

A román futballban a csütörtöki volt az első koronavírusos eset, miközben péntekig az országban már 21 404 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván és 1380-an elhunytak.

Romániában március közepe óta nem rendeztek mérkőzéseket a járvány miatt, az élvonalbeli bajnokság küzdelmei pénteken folytatódtak volna, így viszont egy napot csúszik az újrakezdés. Az Universitatea Craiova és az FC Botosani a 26 fordulós alapszakaszt követően – előbbi a 2., utóbbi a 3. helyen zárt – a hatcsapatos felsőházi rájátszásba került, ahol két fordulót tudtak megrendezni, mielőtt felfüggesztették volna az idényt.

Kiemelt fotó: Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik