Nemzetközi foci

Budapesten lehet az Európai Szuperkupa

Sajtóértesülések szerint Budapesten, a Puskás Arénában kerülhet sor a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésre, írja az MTI.

Az esetleges magyar rendezés hátterében az áll, hogy a Bajnokok Ligája augusztusi befejezésének valószínűleg Lisszabon lesz a helyszíne, így a másik portugál városba, Portóba tervezett Szuperkupa-mérkőzésnek új helyszínt keres az európai szövetség (UEFA). Eredetileg a BL és az Európa Liga győztese augusztus 12-én csapott volna össze a Sárkány Stadionban (Estádio do Dragao), de a helyszín mellett vélhetően az időpont is módosul majd.

Az UEFA vezető testülete jövő szerdán dönt a kontinentális sorozatok, így a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, vagy éppen a válogatottak esetében a Nemzetek Ligája, az Eb-pótselejtezők és a vb-selejtezők helyszíneiről és időpontjairól.

Az Európa Ligát Németországban fejezhetik be

Míg a Bajnokok Ligája döntő tornájának Lisszabon adhat otthont, addig az Európa Liiga hátralévő meccseit Németországban rendezik meg német és olasz sajtóértesülés szerint. Az UEFA jövő szerdán dönt a folytatásról, de a Bild és a Sky Sport Italia is úgy tudja, már eldőlt, hogy a portugál fővárosban bonyolítják le a BL-finálét. Előbb augusztus 8-9-én a négy hátralévő nyolcaddöntő visszavágójára kerül sor, majd az egymeccses negyeddöntők következnek. A döntőt augusztus 22-én vagy 23-án rendezik meg. Az EL-ben Észak-Rajna-Vesztfália négy városa, Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen és Duisburg lenne a helyszíne a találkozóknak.

 

A BL-ben Isztambul, az EL-ben pedig Gdansk volt eredetileg a finálé helyszíne.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik