Nemzetközi foci

Egy Slovan–Ferencváros mérkőzéssel mindenki nyerne

Nem tesz le nagy álmáról, a közép-európai bajnokság létrehozásáról Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi labdarúgócsapat tulajdonosa, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, egy ilyen ligával mindenki csak nyerne.

„Március 7-én meccset játszottunk a Nagyszombat ellen, nyolcezer néző jött ki a Mol Arénába, sajnos kikaptunk, két nap múlva pedig felfüggesztették a bajnokságot. Ez a kettő együtt óriási sokk volt. Egyik napról a másikra megváltozott a világ, ezt megelőzően 1989-ben, a csehszlovák bársonyos forradalomkor éltem át hasonlót: november 17-én még szocializmus volt, másnap már kezdett szétesni” – nyilatkozta Világi.

A klubvezető szerint a legfontosabb, hogy mihamarabb rendeződjön a helyzet és tele legyen az aréna, de addig is szeretné elérni, hogy ha moziba és színházba lehet járni, akkor legalább a bérletesek visszatérhessenek a lelátóra.

A nagy álom azonban egy közép-európai bajnokság, amelyben cseh, szlovák és magyar csapatok vennének részt.

„Jószerével mindenki érzi, hogy ennek a régiónak sokat segítene a közép-európai bajnokság. A ligában résztvevő országok megőriznék UEFA-s kvótájukat, erősödne a marketingpiac, emelkedne a színvonal és természetesen a nézőszám is.

Gondoljunk csak bele: Slovan–Sparta vagy Slovan–Ferencváros! Szlovákia egész területéről érkeznének szurkolók a pozsonyi mérkőzésekre, mindenki nyerne vele.

Kiemelt fotó: dac1904.sk

Olvasói sztorik