Nemzetközi foci sport

Egy Slovan–Ferencváros mérkőzéssel mindenki nyerne

Nem tesz le nagy álmáról, a közép-európai bajnokság létrehozásáról Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi labdarúgócsapat tulajdonosa, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, egy ilyen ligával mindenki csak nyerne.

„Március 7-én meccset játszottunk a Nagyszombat ellen, nyolcezer néző jött ki a Mol Arénába, sajnos kikaptunk, két nap múlva pedig felfüggesztették a bajnokságot. Ez a kettő együtt óriási sokk volt. Egyik napról a másikra megváltozott a világ, ezt megelőzően 1989-ben, a csehszlovák bársonyos forradalomkor éltem át hasonlót: november 17-én még szocializmus volt, másnap már kezdett szétesni” – nyilatkozta Világi.

A klubvezető szerint a legfontosabb, hogy mihamarabb rendeződjön a helyzet és tele legyen az aréna, de addig is szeretné elérni, hogy ha moziba és színházba lehet járni, akkor legalább a bérletesek visszatérhessenek a lelátóra.

A nagy álom azonban egy közép-európai bajnokság, amelyben cseh, szlovák és magyar csapatok vennének részt.

„Jószerével mindenki érzi, hogy ennek a régiónak sokat segítene a közép-európai bajnokság. A ligában résztvevő országok megőriznék UEFA-s kvótájukat, erősödne a marketingpiac, emelkedne a színvonal és természetesen a nézőszám is.

Gondoljunk csak bele: Slovan–Sparta vagy Slovan–Ferencváros! Szlovákia egész területéről érkeznének szurkolók a pozsonyi mérkőzésekre, mindenki nyerne vele.

Kiemelt fotó: dac1904.sk

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!