Nemzetközi foci

Egykori Playboy-modell vette meg Miriuta klubját

Sikerült befektetőt találnia az FC Hermannstadt labdarúgócsapatának, a román élvonal alsóházában szereplő nagyszebeni csapat hivatalosan is bejelentette, hogy az új tulajdonos az egykori Playboy-modell és futballügynök, Anamaria Prodan lett.

A Pro Sport beszámolója szerint az egyszeres román válogatott középpályás, jelenleg az Emirátusokban edzőként dolgozó Laurentiu Reghecampf felesége a múlt héten jelezte, hogy szándékában áll megvenni a klubot.

„Az FC Hermannstadt megállapodást kötött a Reghecampf családdal, hogy pénzügyi és sport szempontból is részt vállalnak a klubunkban. Az FCH így új szakaszba lép, örülünk, hogy Anamaria Prodan Reghecampf a projektünk befektetőjeként jelenik meg” – olvasható a klub közleményében.

Az Antenasport.ro portál azt írta, a klub egymillió euróért értékesítette az 50 százalékát, de ez nem okozhatott gondot Anamaria Prodannak, hiszen férje az al-Wasl edzőjéként évi 3 millió eurót keres.

A klub vezetői remélik, hogy a költségvetés jelentősen növekszik majd.

A Digi Sport román oldala megszólaltatta a csapat edzőjét, a korábbi 9-szeres magyar válogatott középpályás Miriuta Lászlót is.

„Még én vagyok az edző és a jövőm biztosított. Az új tulajdonosok megígérték, hogy a hátralékok egy részét mihamarabb kifizetik” – mondta.

A 47 éves egykori modell megerősítette, a klub új arculatot kap, a játékosok nem szenvednek majd hiányt semmiben, és Miriuta is edző marad.

Nem szabad aggódnia a munkája miatt. Fontos, hogy bennmaradjunk az első osztályban, most erre kell összpontosítanunk. Majd a nyáron újra tárgyaljuk a szerződéseket. Az biztos, hogy jelenleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy a férjem legyen az edző

– magyarázta Prodan a Digi Sportnak.

Kiemelt fotó: instagram.com/anamariaprodanreghecampf

Olvasói sztorik