Nemzetközi foci sport

Megijedt a spanyol nyelvtől, azért nem ment a Realba

Érdekes történetet mesélt Bert Konterman a Talkin Fitbaw podcastban: a 12-szeres holland válogatott játékos azért nem lett 1999-ben a Real Madrid játékosa, mert megijedt a spanyol nyelvtől.

„Leo Beenhakker volt akkor az edzőm, aki dolgozott régen a Real Madridnál. Ő mondta egy nap, hogy a Real le akar igazolni. Gondoltam viccel, nem hittem neki. Azzal folytatta, megérti, ha el akarok menni, bár ő azt szeretné, ha maradnék a Feyenoordban.

Akkoriban úgy képzeltem, hogy Németországba vagy Nagy-Britanniába megyek majd, mert németül kitűnően és angolul is elég jól beszéltem. Megijesztett Spanyolország, a nagy lehetőség és a spanyol nyelv miatt is.

Ha őszinte akarok lenni, nem álltam készen arra, hogy a Real Madridba menjek” – mondta a 49 éves Konterman.

Az egykori védő egy évvel később, 2000-ben hagyta el a Feyenoordot, a Rangersbe igazolt, majd 2003-2004-ben a Vitesse-ben fejezte be. A skótokkal bajnok volt és nyert két skót Ligakupát is. 2010 óta edzősködik, most épp a holland U19-es és U20-as válogatottaknál dolgozik.

Kiemelt kép: WERNER BAUM / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!