Nemzetközi foci

Megvannak a legjobban utált angol futballklubok

A legkevésbé kedvelt futballcsapat Angliában a Leeds United, legalábbis egy sajátos statisztika szerint, amely a szurkolói gúnydalok darabszáma alapján készült.

A korábbi háromszoros angol bajnok, jelenleg a második vonalban szereplő együttes azzal került az utálatlista élére, hogy más csapatok drukkerei 117 olyan éneket kreáltak, amelynek szövegében szapulják, gúnyolják, szidják a Leeds Unitedet.

A legnépszerűbb rigmus a „Mindannyian utáljuk a leedsi söpredéket”, amelyet 41 klub használ.

A FanChants weboldal által vezetett lista második helyezettje a Premier League bajnoki címének várományosa: a Liverpoolt 50 nótában éneklik meg a legkevésbé sem támogató, hanem nagyon is támadó stílusban,

A harmadik Tottenham Hotspur rovására pedig 42 házi szerzeményben utálkoznak az ellendrukkerek – elsősorban az észak-londoni rivális, az Arsenal rajongói, akik 25 énekben jeleskednek.

A listán az első tízben szerepel még az élcsapatok közül a Manchester City (39), a Manchester United (34), a Chelsea (29) és az Arsenal (21) is

A Manchester City 39 gúnynótájából 32 a ManUnitedhez köthető, visszafelé nincs ekkor gyűlölet, a 34 anti-MU-nóta közül csak 15 köthető a Cityhez.

Az angol ranglista 12 fős élcsoportja

Leeds United: 117
Liverpool: 50
Tottenham: 42
Manchester City: 39
Sunderland : 35
Manchester United : 34
Newcastle: 33
Chelsea: 29
Birmingham: 25
Arsenal: 21
Burnley: 21
Aston Villa: 20

Kiemelt fotó: Oli SCARFF / AFP

Olvasói sztorik