Nemzetközi foci

Egy kapitális potyagól ellenére is pontot szerzett Lipcsében a Hertha

Pontot szerzett a Hertha BSC az esélyesebb RB Leipzig otthonában a Bundesliga 28. fordulójában, noha a berliniek beszedtek egy nem mindennapi potyát is.

A hazaiaknál Gulácsi Péter a kezdőcsapatban kapott helyet, Willi Orbán a kispadon ült (végül a 79. percben állt be), de a másik oldalon bevetésre várt Dárdai Pál középső fia, Márton is.

A 10. percben meglepetésre a Hertha szerzett vezetést: Plattenhardt balról középre tekert szögletére Grujics érkezett, Gulácsi tehetetlen volt (0-1).

A 25. percben egyenlítettek a hazaiak, ezúttal Nkunku jobb oldali szögletét Klostermann a rövid oldalról a hosszú sarokba fejelte (1-1).

A 63. percben váratlanul nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, Halstenberg megrúgta Cunhát, ez már a második sárga lapja volt, így kiállt.

Gólt azonban mégis az emberhátrányban játszó Leipzig szerzett, nem is akármilyent: a 68. percben Schick lövését Jarstein elvetődve védte, de ezzel a lendülettel valahogy olyan szerencsétlenül akarta magához ölelni, hogy saját kapujába kanalazta (2-1).

A berliniek azonban nem, adták fel, a 81. percben a Cunha elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Piatek a jobb alsóba vágta (2-2).

Bundesliga, 28. forduló

RB Leipzig – Hertha BSC 2-2 (1-1)
gól: Klostermann (24.), Schick (68.), illetve Grujic (9.), Piatek (82., 11-esből)
piros lap: Halstenberg (63., Lepizig)

 

Augsburg – Paderborn 0-0

 

Fortuna Düsseldorf – Schalke 2-1 (0-0)
gól: Hennings (63.), Karaman (68.), illetve McKennie (53.)

 

Hoffenheim – 1. FC Köln 3-1 (1-0)
gól: Baumgartner (11., 46.), Zuber (50.), illetve Kainz (60.)

 

Union Berlin – Mainz 1-1 (1-1)
gól: Ingvartsen (33.), illetve Baku (13.)

Kiemelt fotó: Roger Petzsche / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik