Nemzetközi foci

Elnevezné a gyerekét a kedvenc focicsapata játékosáról?

Az előző szezon legkellemesebb meglepetését az Ajax okozta a BL-ben, az amszterdami klub az egyenes kieséses szakaszban előbb a címvédő Real Madridot, majd a Cristiano Ronaldóval felálló Juventust gáncsolta el, és mindkétszer idegenbeli győzelemmel harcolta ki a továbbjutást.

Az Ajax a döntőhöz is nagyon közel járt, a visszavágó 55. percében 3-0-ra állt összesítésben a Tottenham ellen, ám az angolok a triplázó Lucas Moura révén végül kiharcolták a fináléba jutást.

Az Ajax menetelése a szomorú végkifejlet ellenére nyomot hagyott az emberekben, legalábbis erről árulkodik az a statisztika, amely az újszülöttek keresztneveit tartja nyilván.

E szerint az elmúlt évekhez képest sokkal több csecsemő kapta a Frenkie vagy a Donny keresztnevet, és aligha tévedünk, ha azt tippeljük, hogy a ma már a Barcában focizó Frenkie De Jong és a több nagycsapat által csábított Donny van de Beek inspirálta a névadásnál a minden bizonnyal futballrajongó szülőket.

Kíváncsian várjuk, hogy itthon mennyivel több Tamás, Budu és Dino születik majd, ha a Mezőkövesd kijut a nemzetközi porondra, és ott Cseri, Zivzivadze és Besirovic vezérletével nagy menetelést mutat be!

Kiemelt kép: Olaf Kraak / ANP / AFP

Olvasói sztorik