Nemzetközi foci

Bale nem érti, miért cikizi mindenki a golf miatt

Gareth Bale ugyan nyert egy rakás trófeát a Real Madriddal, 2018-ban pedig csereként beállva duplázott és nyerte meg a spanyoloknak a Bajnokok Ligája döntőjét, valahogy sosem tudott igazán népszerűvé válni. Bár sérülékeny, ami miatt sokszor nem tudott a csapat segítségére lenni, leginkább az vele sokak gondja, hogy kissé különálló a csapaton belül, nem is nagyon tud spanyolul és egy ideje már azt sem nézi senki jó szemmel, hogy golfozik. Utóbbi elfogadásán nem segített, amikor azzal a szurkolói zászlóval pózolt, melyen az állt: „Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben”.

A játékos nemrég a Erik Anders Lang Show podcast vendége volt, amelyben szóba került a hobbija is. Bale nem igazán érti, mi baja van az embereknek azzal, ha ütőt ragad.

Nem tudom, miért van ez, sok orvossal beszéltem, azt mondták csináljam nyugodtan. Az újságok sem segítenek, amikor azt írják, pihennem kéne, meg gondot és sérülést okozhat. Amerikában van, hogy Stephen Curry meccsnap reggelén játszik. Én két nappal a mérkőzés előtt és már mindenki azt kérdi, »mit csinál?«

– mondta Bale, akit megnyugtat a golfozás, olyankor csak arra koncentrál és ki tud kapcsolódni, márpedig ez a labdarúgó karrierjén is segít.

Lehet egyébként a golfozásról az emberek véleménye sokat változik, legalábbis egy állandó eleme volt a sport a Michael Jordanről és a Chicago Bullsról dokumentumsorozatnak, a Last Dance-nek is, és a kosaras legenda is azt hangoztatta, mennyire fontos volt számára, hogy időnként ütögessen és ne a kosárlabdával, vagy bármi mással foglalkozzon.

Szoboszlai Dominik: túlfújt lufi vagy valódi ígéret?
A magyar válogatott 19 éves játékosát heti szinten boronálja össze topklubokkal a sajtó. De vajon tényleg reális, hogy nemzetközi sztár váljon belőle? Hol van a valódi helye korosztálya legjobbjai között?

Visszatérve Bale-re, azt is nehezményezte, hogy nem mindig értékelik reálisan a pályán nyújtott teljesítményét és szerinte a foci legnagyobb gondja az, hogy a legtöbben már csak a gólokat, gólpasszokat, a lenyűgöző dolgokat veszik észre, mást nem.

Remekül játszol, de nem lősz gólt négy-öt meccsen át, mindenki csapnivalónak tart. Az embereket csak a gól, a gólpassz érdekli, amire azt mondhatják, váó. De ez nem mindig történik meg. Ha meg rosszul játszom, de lövök két gólt, akkor meg mindenki nagyszerű teljesítményről beszél.

Kiemelt kép: BALDESCA SAMPER / AFP

Olvasói sztorik