Nemzetközi foci

Egy francia csapat a legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy feljuthasson

A francia másodosztályban szereplő AC Ajaccio az ország legfelsőbb bíróságához fordult, hogy kiharcolhassa a feljutást az élvonalba.

A Ligue 2-t az elsőosztályú bajnoksághoz hasonlóan a szezon vége előtt lezárták a koronavírus miatt, így a feljutás kérdése nem a hagyományos módon, osztályozókkal dőltek el. Jelenleg a bajnok Lorient mellett a második helyezett Lens kap jogot, hogy a következő idényt a Ligue 1-ben kezdje meg.

Persze ez nem tetszett a harmadik helyezett Ajacciónak, amely így elesett az anyagilag és szakmailag is fontos feljutástól. Eredetileg a Ligue 2 negyedik és az ötödik helyezettje előbb egymással játszott volna, majd a győztes a harmadikkal küzdött volna meg az osztályozón való részvételért, amelyen az élvonal 18. helyezettje lett volna az ellenfél.

Az Ajaccio kérvényét a negyedik helyen végző Troyes és az ötödik helyen záró Clermont is támogatja, mindhárom klub kérvényét elutasította azonban a Francia Olimpiai Bizottság. Az Ajaccio utolsó mentsvárként a legfelsőbb bírósághoz fordult jogorvoslatért.

Kiemelt képen a csapat vezetőedzője, Olivier Pantaloni. Fotó: Gérard Pierlovisi/ AC Ajaccio

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik