Nemzetközi foci

A valósághoz való visszatéréshez szurkolók is kellenek

Zbigniew Boniek, a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) elnöke arra kérte Mateusz Morawiecki miniszterelnököt: engedélyezze, hogy szurkolók is lehessenek a stadionokban a szezon folytatásában.

Legalább 41 haláleset köthető a Liverpool-Atlético Madrid BL-meccshez
2020. március 11. örökre bekerül a történelemkönyvekbe azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus hogyan terjedt Angliában.

A március 9. óta szünetelő Ekstraklasa jövő pénteken folytatódik, de a kormány döntése értelmében a mérkőzéseket – a koronavírus-járvány miatt – zárt kapuk mögött rendezik.

A Przeglad Sportowy című lapnak adott interjújában Boniek elmondta, arra kérte a miniszterelnököt, engedélyezze, hogy korlátozott számban beengedjék a szurkolókat a meccsekre.

Mindannyian vissza akarunk térni a valósághoz. Megnyitották a bevásárlóközpontokat, az éttermeket és a parkokat, ezért beszélnünk kell arról is, hogy megnyissuk a stadionokat a nézők számára

– nyilatkozta.

A Juventus és az AS Roma korábbi kiváló középpályása hangsúlyozta: nem tömeges eseményekben gondolkozik, mérkőzésenként legfeljebb 999 ember lehetne a lelátókon. Hozzátette, ez a megoldás biztonságos lenne, ha mindenki betartaná a szabályokat.

„Szövetségünk elkészítette azt a speciális programot, amely tartalmazza a szabályokat. Ezeket a kluboknak követniük kell. Ha a kormány elfogadja ezt, akkor a szezont szurkolók előtt fejezzük be. Ha nem, akkor nélkülük” – mondta Boniek.

Az elnök kifejtette, csaknem ezer néző jó hangulatot teremtene minden meccsen, de természetesen a biztonság és az egészség a legfontosabb szempont.

„A projekt szerint a belépéskor ellenőriznék a szurkolók testhőmérsékletét, és kötelező lenne maszkot viselniük. Úgy gondolom, ez megfelel a követelményeknek” – fűzte hozzá.

A lengyel élvonalban 26 forduló után a varsói Legia nyolc ponttal vezet Vida Kristopher csapata, a címvédő Piast Gliwice előtt.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik