Nemzetközi foci

Kiderült, mi kergette az őrületbe Arséne Wengert

Érdekes történetet osztott meg a BBC-n Tony Pulis, aki elárulta, amíg a Stoke Cityben dolgozott, volt időszak, amikor az őrületbe kergették taktikájukkal Arséne Wengert.

A Pulis vezette csapat egyik nagy húzása a középpályás Rory Delap hatalmas bedobásaira épült, és ezzel elsősorban az Arsenal nem tudott mit kezdeni. 2008 és 2014 között nyolc idegenbeli mérkőzése közül ötöt is elbuktak a londoniak.

„Nem mondhatják, hogy ez futball, sokkal inkább rögbi” – dühöngött a francia menedzser.

Amikor először hallottam, hogy rögbicspatnak hív bennünket, már harmadszor kaptak ki a pályánkon. Az Arsenal egykori játékosa, Patrick Vieira mesélte nekem, mennyire utáltak Stoke-ba jönni, és hogy ez volt az egyetlen csapat, amelyről Wenger annyit beszélt

– nyilatkozta Pulis.

Pulis emlékezett arra, hogy kollégája mindent elkövetett: egy ízben arra panaszkodott, túl hosszú a fű a stadionban, ezért levelet írt az angol szövetségnek, a játékvezetőknek pedig meg kellett mérniük a fűszálak magasságát.

Tudom, hogy beszélt a nagy bedobások betiltásáról is, azt mondta, hogy nem szabadna ezt engedni a továbbiaknak. Ez mind a zene volt a füleinknek.

Amikor rájöttek egy edzésen, hogy Delap képes erre, Pulis úgy gondolta, ki kell használni. Hiszen ez olyan, mintha nyolc vagy kilenc sarokrúgással többet ítélnének meg a javukra.

„De ez pszichológiai szempontból is hatással volt az ellenfelekre. Amikor a West Hamhez mentünk, direkt közelebb tették a reklámtáblákat a pályához. De ez sem volt akadály, Delap a táblák mögül is a kapu előterébe dobta a labdát.”

Kiemelt fotó: Kieran McManus / BPI / DPPI / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik