Nemzetközi foci

Sérülésveszély miatt pánikol a torinói klubelnök

Urbano Cairo, az olasz labdarúgó Serie A-ban szereplő Torino elnöke szerint nagy lesz annak a veszélye, hogy a játékosok megsérülnek, ha a bajnokság a mostani terveknek megfelelően júniusban folytatódik.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a legtöbb klubnál még most sem kezdték el a teljes körű edzéseket, pedig a május 28-i kormánydöntés után kiderül majd, hogy június 13-án vagy 20-án indíthatják-e újra a koronavírus-járvány miatt félbeszakított pontvadászatot.

Valójában a futballistáknak nagyon nehéz lesz visszatérniük a pályára, és több hónap otthonlét után kockáztatni fogják a sérülések veszélyét

– nyilatkozta Cairo a RAI rádiónak.

Hozzátette, szerinte a játékosok most is tartanak a sérüléstől, és az elnök összességében is úgy véli, hogy a Serie A újraindítása nagyon bonyolult, többek között azért, mert a labdarúgás kontaktsport.

„Ahogyan Németországban ez már megtörtént, Olaszországban is nézők jelenléte nélkül lehet majd folytatni a bajnokságot, zárt kapuk mögött pedig nem valami nagy a show” – jelezte további aggodalmait a Torino elnöke.

Azt is szomorúan vette tudomásul, hogy az olasz szövetség döntése szerint a mostani idénynek augusztus 20-ig véget kell érnie, a következőnek pedig szeptember 1-jén már indulnia is kell.

Kiemelt fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto / AFP