Nemzetközi foci

„Azok után, ahogy elment, nagy hiba lenne a Barcának visszaigazolni Neymart”

Idén nyáron is a lesz a legnagyobb kérdés a Barcelonával kapcsolatban, hogy visszatér-e a csapathoz Neymar, aki 2017-ben 222 millió euróért igazolt a Paris Saint-Germainhez, amivel a világ legdrágább játékosa lett.

Neymar honfitársa, a Bundesligában nagy karriert befutó Giovane Elber azt nyilatkozta, nagy hibát követne el a Barcelona, ha visszaigazolná korábbi játékosát.

Ahogy elhagyta a Barcát, az alapján nálam nem lenne számára visszaút. Neymar nem viselkedett megfelelően a Barcelonával, azt mondta, azért megy el, mert a világ legjobbja akar lenni, de könyörgöm, a PSG-ben játszva nem lesz valaki a világ legjobbja! Ahhoz a Real Madridban vagy a Barcelonában kell játszanod, olyan csapatban, amelynek van esélye megnyerni a Bajnokok Ligáját. A PSG szerintem három-négy évig még nem lesz képes elhódítani a BL-serleget

– magyarázta Elber, aki 133 góljával a Bundesliga történek harmadik legeredményesebb légiósa, csak Robert Lewandowski és Claudio Pizarro előzi meg.

Neymar három bajnoki címet szerzett a PSG-vel, de a BL-elődöntőbe vele sem tudott eljutni a párizsi klub. Ha folyatódik a BL, akkor erre ebben a szezonban meglesz az esélye, mert a Dortmund kiejtésével a PSG már a legjobb nyolc között jár.

Kiemelt kép: Brendan Smialowski / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik