Nemzetközi foci

Hűségesküt tett a Real Madrid középpályása

A Real Madrid német középpályása, Toni Kroos az Eurosportnak elárulta, további három évig szolgálja majd a csapatát.

Úgy tervezem, hogy még három évig maradok Madridban, a szerződésem is így szól. madridi csapatomnál még három esztendeig maradok, amennyi időre a szerződésem is szól

– mondta a világbajnok, aki azért kénytelen a jövőjéről nyilatkozni, mert rendre felröppen a hír, hogy eligazolna Madridból.

A 30 éves futballista azonban először beszélt arról, mi a terve azután, hogy távozik a klubjától: a világbajnok középpályás Anglia felé kacsingat.

„Amikor lejár a szerződésem, már 33 éves leszek. Ez már az a kor, amikor érdemes feltenni a kérdést, van-e még motivációm, akarom-e folytatni. Ha igen a válasz, akkor jöhet még egy szezon, akár a Premier League-ben is. Bár most nehezen tudom elképzelni, hogy Angliában játsszak, az ottani bajnokság rendkívüli fizikumot követel.”

Az irányító középpályás, aki 2014 óta a Real Madrid labdarúgója, a 2019/20-as szezonban 33 tétmeccsen játszott, mérlege: öt gól és kilenc gólpassz. A német válogatott színeiben 2010 óta 96 meccsen szerepelt, s 17 alkalommal volt eredményes.

Kiemelt kép: FAYEZ NURELDINE / AFP

Olvasói sztorik