Nemzetközi foci

Bedőlt az egyik kínai sztárcsapat

Az elmúlt fél évben több mint tíz profi futballklub ment csődbe Kínában, de a Tiencsin Tienhaj az első, amely anyagi okok miatt kilép a kínai Szuperligából.

Az MTI beszámolója szerint a Szuperligának február 22-én kellett volna kezdődnie, de a koronavírus-járvány miatt várhatóan június végén rajtol. A visszalépett csapatot a Sencsen FC váltja fel, amelynek vezetőedzője az olasz Roberto Donadoni.

A korábban Tianjin Csüancsiennek nevezett csapat 2017-ben – a játékosként világbajnok – Fabio Cannavaro irányításával harmadik lett a bajnokságban, így részt vehetett az ázsiai Bajnokok Ligájában.

Játékosai között volt többek között Alexandre Pato, Axel Witsel és Anthony Modeste is, sőt sokáig Diego Costa leigazolását is tervezgették. A Csüancsien cégcsoport alapítóját azonban tavaly januárban letartóztatták, a klub működtetését pedig a helyi sportirányítás vette át.

A szurkolók kedvenc csapatuk megmenekülésében reménykedtek, amikor a Vantone ingatlan-befektetési társaság tárgyalásokat folytatott a klub átvételéről, ám a megbeszélések márciusban eredménytelenül zárultak.

Kiemelt fotó: Imaginechina /AFP

Olvasói sztorik