Nemzetközi foci

A Tottenham labdarúgója nagyot nyert a járvány okozta leálláson

Korábban beszámoltunk róla, hihetetlen dologra használta fel koronavírus-világjárvány okozta kényszerszünetet a Tottenham támadója. Szon Hung Min ahelyett, hogy londoni otthonában karanténban ücsörögve ütötte volna agyon az időt, kiváló eredménnyel végezte el hazájában a kötelező katonai szolgálatot. Az MTI a Jonhap hírügynökségre hivatkozva most azt írja, a 27 éves csatár a 157 katona közül bekerült az öt legjobb közé és a tengerészeti kiképzőtábor záró ünnepségén elismerésben részesült a lövészetben és más területeken tanúsított ügyességéért.

A labdarúgóra a dél-koreai törvények szerint 21 hónapos sorkatonaság várt volna, ám miután a válogatottal 2018-ban megnyerte az Ázsia Játékokat, kedvezményt kapott. Viszont, ha a koronavírus-járvány miatt nem szünetelne a Premier League március közepe óta, nyilván csak évekkel később, pályafutása után lett volna esélye eleget tenni országa törvényeinek, ezért mondhatni, nem várt lehetőséghez jutott a járványnak köszönhetően.

35 éve 40 ezer ember várta a Real Madridot Fehérváron
1985. május 8. a magyar klubfutball utolsó ünnepnapja. Ekkor jutott utoljára európai kupasorozat döntőjébe magyar csapat.

(Kiemelt kép: Nyitókép: Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

Olvasói sztorik