Nemzetközi foci

Megvan mikor lép újra pályára a Barcelona és a Real Madrid – az NBI-et utánozzák a spanyolok

Javier Vasco Aguirre, a Leganés edzője alighanem idő előtt elszólta magát. Ugyan a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos bekjelentésére még nem látott napvilágot, de a Leganes edzője a marca.com-nak adott nyilatkozatában elárulta, Spanyolországban már kijelölték a futballbajnokság újrakezdésének dátumát.

Június 20-án lesz a rajt és öt hét múlva hivatalosan július 26-án fejeződik be a bajnokság. Szombat-vasárnap és szerda-csütörtöki játéknapokkal összesen tizenegy fordulót játszunk. A LaLiga hivatalosan értesített minket, és nagyon boldog vagyok, mert már már holnap elkezdjük az edzéseket, mivel a héten szerencsére már teljesítettük a kötelező vírusteszteket

– magyarázta az edző.

Aguierre azt is elárulta, a spanyol szövetség pont úgy határozott, mint az MLSZ, azaz háromról ötre emeli a cserék számát. Mindezt ugyanazzal a szöveggel indokolták, mint itthon; a sérülések elkerülése érdekében.

Megvan, hogyan és mikor folytatódhat az NB I és a Magyar Kupa
Közleményt adott ki a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Több hetet hagytak ki a sportolók, ezért a fizikai állapotukat nem lehet majd olyan tökéletesre felhozni, mint a pandémia előtti időszakban. A Leganes mexikói edzője kifejezetten örült ennek a változásnak:

Számomra ez a legérzékenyebb, mert hogyan tudok 90 perc maximális erőbedobást követelni a srácoktól, amikor 80 napot otthon töltöttek, négy fal között? Ez fontos döntés a sérülések elkerülése érdekében.

A Marca értesülései szerint egyébként még az is előfordulhat, hogy a spanyol bajnoki restartra akár egy héttel korábban is sor kerülhet.

Eldőlt, mikor láthatunk megint csúcsfutballt
Itt vannak a hivatalos kezdési időpontok.

A Bundesliga már bejelentette, hogy május 16-án folytatódik a szezonja, és ez lesz az első nagyobb európai bajnokság, amely újraindul a világjárvány után. Érdekes, hogy a francia bajnokságot lefújták.

Kiemelt kép: Burak Akbulut /ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik