Nemzetközi foci

Amíg nincs vakcina, addig nincs meccsre járás

Amíg nincs meg az új típusú koronavírus ellenszere, addig Hollandiában a szurkolók semmiképpen sem mehetnek futballmérkőzésekre, írja az MTI. A Sky Sport beszámolója szerint ezt Hugo de Jonge, az ország egészségügyi minisztere jelentette be csütörtökön.

Egyelőre ugyanakkor még az is kérdés, hogy Hollandiában mikor kezdődik a sportélet, szeptember 1-ig ugyanis minden ilyen jellegű rendezvény be van tiltva.

Döbbenetesen visszaesett a sztárfocisták piaci értéke
Teljesen átírja a nemzetközi labdarúgópiacot a koronavírus-járvány.

A holland labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet közölte: történelmi megállapodás nyomán a futballisták fizetését 2021. január 1-ig kollektíven csökkentik. A megszorítás a 25 ezer eurós éves fizetésnél többel rendelkezőket érintik, a legalacsonyabb bérkategóriájúak jövedelme 2,5 százalékkal csökken, a levonás maximum 20 százalék lehet.

A bolgárok folytatják

Szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett június 5-én indul újra a labdarúgó-bajnokság Bulgáriában. Az ország futballszövetségének (BRU) bejelentése szerint rövidített formában folytatják: a 14 élvonalbeli klub zárt kapuk mögött játssza le az alapszakaszból hátralevő két fordulót, majd a bajnoki címről, illetve a kiesésről egy tízről ötkörösre csökkentett rájátszás dönt. A bajnokság így július 11-én zárul, míg a kupadöntő kijelölt időpontja július 4. Az előzetes tervek szerint az új idény július 25-én kezdődik, három nappal a bolgár szuperkupa után.

 

Az alapszakaszban az elmúlt nyolc kiírásban győztes Ludogorec úgy áll kilencpontos előnnyel a tabella élén, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint közvetlen üldözői, vagyis a Lokomotiv Plovdiv, a Levszki Szófia és a CSZKA Szófia.

 

A BFU részletes tervet nyújtott be az egészségügyi miniszternek: minden játékosnak az edzések megkezdése előtt három nappal tesztnek kell alávetnie magát, edzésfelszerelésben, saját autóval kell érkezni a tréningekre, a csapattagok nem használhatják az öltöző zuhanyzóját, és a gyakorlatok alatt ötméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az edzések első hetében szigorú, minden játékosra vonatkozó tiltások lesznek életben: egyik futballista – így a kapusok – sem érhetnek kézzel a labdához, tilos lesz a fejelés, a kézfogás és a mezcsere. A mérkőzésekhez kapcsolódó hivatalos eseményeket, így a sajtótájékoztatókat is szabadtéren kell megtartani, a résztvevők pedig kötelesek lesznek maszkot viselni.

 

A bolgár bajnokság március 13. óta szünetel a világjárvány miatt, amely csütörtökig 1811 személyt fertőzött meg Bulgáriában, és 84 ember életét követelte.

Kiemelt kép: Monirul BHUIYAN / AFP

Olvasói sztorik