Nemzetközi foci bajnokok ligája

Egy éve mesébe illően fordított a Liverpool a Barcelona ellen

Tavaly május elején a futballínyencek legnagyobb álma vált valóra, amikor a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelona és a Liverpool került egymással szembe. No igen, akkor még hírből sem ismerte senki a koronavírust, rendeztek Európában futballmeccseket. A sportsajtó az egész világon ezzel a találkozóval foglalkozott, mindenki előrehozott döntőről beszélt.

Május elsején az odavágó után úgy tűnt, a Barcelona hazai pályán bebiztosította a továbbjutást, lévén Suárez (26.), majd Messi (75., 82.) két góljával lenullázta Jürgen Klopp csapatát. Beszámolóinkban úgy fogalmaztunk;

Az angol csapat döntőbe jutási esélyét tovább rontotta, hogy a visszavágón különböző sérülések miatt se Roberto Firmino, se Mohamed Szalah, se Naby Keita nem léphetett pályára, így jószerivel a teljes támadósor kiesett. Eközben Ernesto Valverde a közbeeső bajnokin még pihentethette is a csapata legjobbjait. Márpedig a Barcelona ellen négy gólt rúgni úgy, hogy közben egyet se kapjál, a (szinte) lehetetlen kategória, még hazai pályán is.

Aztán a visszavágón mindezek ellenére megtörtént a csoda. Emlékeztetőül mutatjuk hogyan:

A Liverpool az Anfield Roadon olyan nyomás alá helyezte a katalán csapatot, hogy hét perc után Divock Origi megszerezte a vezetést. A félidő hátralévő részében úgy tűnt, a Barca rendezni tudja sorait, sőt, ha nem Alisson áll a Pool kapujában, minden bizonnyal el is döntik a párharc végkimenetelét, de a brazil kapus mindent védett.

Aztán félidőben beállt Georginio Wijnaldum és ez döntőnek bizonyult, ugyanis három perc alatt kétszer is megvillant a holland, amivel kiegyenlítette a párharcot. Már mindenki a hosszabbításra készült, amikor a 79. percben Trent Alexander-Arnold nagyon okosan kihasználta, hogy a katalánok egy emberként belealudtak a meccsbe. Gyorsan elvégezte a szögletet, középre gurított Originek, a belgának pedig csak annyi volt a dolga, hogy közvetlen közelről a kapuba találjon.

A brit sajtó a meccs után hősként kezelte azt a labdaszedőt, aki hihetetlen gyorsan Alexander-Arnold kezébe adta a labdát. Graeme Souness, az angolok korábbi játékosa és edzője egyenesen odáig ment, hogy kijelentette, szezonbérlet és BL-döntős meccsjegy jár a fiúnak, az „ismeretlen” hősnek.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, oda-, és visszavágó

Barcelona (spanyol) – Liverpool (angol) 3-0 (1-0)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto (Alena, 94.), Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Messi, Suárez (Dembélé, 93.), Coutinho (Semedo, 60.)

Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Origi, 84.), Fabinho, Keita (Henderson, 24.) – Szalah, Mané, Wijnaldum (Firmino, 78.)

Gólszerzők: Suárez (26.), Messi (75., 82.)

Sárga lap: Lenglet (39.), Surez (81.), Alba (86.) illetve Fabinho (81.)

 

Liverpool (angol) – Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum 45.) – Fabinho, Milner, Henderson – Shaqiri (Sturridge 90.), Mane, Origi (Gomez 85.)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Malcom 80.), Busquets, Vidal (74.) – Messi, Suárez, Coutinho (Semedo 60.)

Gólszerzők: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)

Sárga lap: Fabinho (11.), Matip (66.) illetve Busquets (45+1), Rakitic (53.,), Semedo (75.)

Továbbjutott 4-3-as összesítéssel a Liverpool.

Kiemelt fotó: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik