Nemzetközi foci

Hol tartana Mbappé, ha még a tizenegyeseket is ő rúgná?

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója lett a francia élvonal gólkirálya, írja az MTI. A bajnok 21 éves támadója ugyanúgy 18 találattal zárta a Ligue 1 koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényét, mint Wissam Ben Yedder.

Ám míg a Monaco csatára háromszor is büntetőből volt eredményes, addig Mbappé minden alkalommal akcióból talált be, így egymás után a második idényben lett gólkirály: a 2018/19-es szezont 33 találattal zárta.

A PSG-ben Neymar, Edinson Cavani és Angel di María osztoztak a büntetőkön a szezonban. Az argentin adta a legtöbb gólpasszt (14) a bajnokságban.

Szétesik-e az európai futballrendszer a vírus miatt?
A francia bajnokság évek óta a világ legerősebb klubjainak szupermarketjeként funkcionált, most mégis a Ligue 1 lett az az első európai csúcsbajnokság, amelyik befejeződött a koronavírus-járvány miatt.

A Francia Labdarúgó Liga egy hete ítélte oda a PSG-nek a bajnoki címet, miután Edouard Philippe miniszterelnök két nappal korábban befejezettnek nyilvánította valamennyi profi sportág 2019/20-as idényét. A PSG – amelynél Lőw Zsolt a másodedző – 12 pontos előnnyel vezetett a második Olympique Marseille előtt a Ligue 1-ben.

Kiemelt kép: Valery HACHE / AFP

Olvasói sztorik