Nemzetközi foci

Hangszóróból szólna a szurkolás a spanyoloknál, hogy legyen hangulat a meccseken

Spanyolországban nagyon szeretnék, ha be lehetne fejezni az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, az első lépés már meg is történt, engedélyezték ugyanis a kluboknak, hogy kinyissanak az edzőközpontok és lehessen egyéni foglalkozásokat végezni. Előtte azonban az összes játékos koronavírusteszten esne át.

Heteken belül kezdenék el a csoportos edzéseket, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor júniusban folytatódhat a bajnokság, amelyből még 11 forduló van hátra. A katalán Sport arról írt, hogy a liga már azt is tervezi, hogyan teheti majd otthonossá a stadionokat a játékosok, elsősorban a hazaiak számára. Ha vissza is tér a foci, az biztos, hogy zárt kapuk mögött, ennek kapcsán merült fel ötletként, hogy

a hangszórókból szólna a szurkolás és a stadionzaj, hogy a helyszínen és a televíziók előtt is meglegyen a hangulata a találkozóknak, vagy legalábbis úgy tűnjön.

A spanyol élvonalban eddig 27 fordulót játszottak le, a Barcelona két ponttal vezet a Real Madrid és kilenccel a Sevilla előtt. A Real Sociedad, a Getafe és az Atlético Madrid áll még nemzetközi kupaindulást érő helyen, míg jelenleg a Mallorca, a Leganés és az Espanyol van a kiesőzónában.

Kiemelt kép: Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik