Nemzetközi foci

Élvonalbeli csapatnak adott kölcsönt Fellaini

Így segít a Liége-nek.

Marouane Fellaini belga válogatott labdarúgó hárommillió eurót kölcsönöz a nehéz helyzetbe került egykori egyesületének, a Standard Liége-nek – írja az MTI.

A helyi sajtó a hét közepén arról számolt be, hogy a klub – melyet az a veszély fenyeget, hogy amatőr státuszba kerül – befektetésre buzdította a világbajnoki bronzérmes csatárt.

A 32 éves játékos a Standard Liége-ben kezdte profi pályafutását, 2006 és 2008 között játszott ott az első csapatban, majd Angliába – az Evertonhoz, azután a Manchester Unitedhez –, tavaly pedig Kínába szerződött. Belgiumi klubja vezetősége arra kérte, hogy csatlakozzon ahhoz a befektetői csoporthoz, amelynek már tagja korábbi csapattársa, a szintén vb-harmadik Axel Witsel. A társaság azt tervezi, hogy megveszi a klubtól a stadionját, azután bérbe adja neki, ezzel juttatja jelentős pénzügyi forráshoz, ami a túléléshez kell.

Fellaini – amint arról több belga lap csütörtökön beszámolt – a segítségnyújtásnak azt a módozatát választotta, hogy tekintélyes összeget kölcsönöz.

Ez az egyéb támogatásokkal együtt nagyon is jól jöhet a Standard Liége-nek, amelytől a Belga Labdarúgó Szövetség április 8-án megvonta a profi licencet, mert nem fizette ki a játékosainak járó prémiumot. A klub a döntés ellen fellebbezett, egyúttal jelezte, biztos benne, hogy képes lesz bizonyítani pénzügyi életképességét a jövő keddi meghallgatáson.

A Standard Liége az Arsenal és az Eintracht Frankfurt mögött harmadik lett csoportjában az Európa Ligában, a félbeszakított belga bajnokságban pedig ötödik volt.

Kiemelt kép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!