Nemzetközi foci

Korábbi sztárja mentheti meg a csőd szélén álló focicsapatot

Fellaini beszállhat a Standard Liege stadionjának megvételébe.

A Standard Liege többek között egykori futballistájától, a válogatott Marouane Fellainitől vár segítséget a túléléshez.

Belga sajtóértesülés szerint a klub, melyet az a veszély fenyeget, hogy amatőr státuszba kerül, befektetésre buzdította a világbajnoki bronzérmes csatárt.

A 32 éves játékos a Standard Liege-ben kezdte profi pályafutását, 2006 és 2008 között játszott ott az első csapatban, majd Angliába – az Evertonhoz, azután a Manchester Unitedhez –, tavaly pedig Kínába szerződött. Egykori klubjának vezetősége most arra kérte, hogy csatlakozzon ahhoz a befektetői csoporthoz, amelynek már tagja korábbi csapattársa, a szintén vb-harmadik Axel Witsel.

A társaság azt tervezi, hogy megveszi a klubtól a stadionját, azután bérbe adja neki, ezzel juttatja jelentős pénzügyi forráshoz, ami a túléléshez kell. Witsel állítólag 1,5 millió euróval szállt be a projektbe.

A Belga Labdarúgó Szövetség április 8-án megvonta a profi licencet a Standard Liege-től, mert nem fizette ki a játékosainak járó prémiumot.

A klub, amely az Arsenal és az Eintracht Frankfurt mögött harmadik lett csoportjában az Európa Ligában, a félbeszakított belga bajnokságban pedig ötödik volt, fellebbezett. Egyúttal jelezte, biztos benne, hogy képes lesz bizonyítani pénzügyi életképességét a jövő keddi meghallgatáson.

Kiemelt kép: STR / AFP

Olvasói sztorik