Nemzetközi foci

Játékost cserélne a Tottenhammel a Barcelona

A Barcelona két labdarúgóját, Samuel Umtitit és Nélson Semedót is kész felajánlani a Tottenham Hotspurnek, hogy megszerezze a londoni klubtól Tanguy Ndombélét. A Sky Sport angol honlap arról számolt be, hogy a katalánok nagyon szeretnék szerződtetni a 23 éves, kiváló fizikummal rendelkező francia labdarúgót, akinek érkezésével a középpályájukat tennék stabilabbá. Hozzátették: a tavaly nyáron 54 millió fontért (22 milliárd forintért) igazolt Ndombélének első Premier League-szezonja felemásra sikerült ugyan, de miután szerződése 2025 nyaráig érvényes, a kérőnek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia. Ezt pedig a világjárvány miatt kialakult gazdasági helyzetben még a Barcelona sem engedheti meg magának – írja az MTI.

Timo Werner, Liverpool: itt az első hivatalos álláspont
Megszólalt a lipcsei sportigazgató.

A katalánok ezért inkább csereüzletben gondolkodnak, és készek lemondani az egyaránt 26 éves Umtitiről és Semedóról. Előbbi iránt korábban már érdeklődött a Spurs, de a franciák világbajnok középső védője az utóbbi időszakban sérülésekkel bajlódott, és elveszítette korábbi stabil helyét a Barcelona kezdőcsapatában. A szélső védőt sem sorolják a kihagyhatatlan játékosok közé a spanyol együttesnél, a portugál válogatott iránt olasz élvonalbeli klubok, köztük az Internazionale érdeklődött.

Közben korábbi sajtóhírek szerint a Tottenham szakvezetője, José Mourinho másik barcelonai játékost csábítana Londonba, ám a kiszemelt Arthur azt mondta, hogy még évekig a katalán gárdában akar futballozni.

Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik