Nemzetközi foci

A Chelsea nem tud megegyezni játékosaival a bércsökkentésről

Állóháború folyik a Chelsea labdarúgócsapatánál. A klub a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben csökkentené a játékosok fizetését, a Premier League ajánlása szerinti 30 százalékkal vágták volna meg a béreket, ebbe azonban nem mentek bele a labdarúgók. A keret tagjait a csapatkapitány, César Azpilicueta képviselte az egyeztetéseken, rajta keresztül tették meg az ajánlatukat.

Ez a Guardian értesülései szerint kevesebb mint 10 százalékos csökkentésről szólt, amit viszont a Chelsea vezetősége söpört le az asztalról.

Az álláspontok egyelőre nem közelítenek egymáshoz, úgyhogy további megbeszélések várhatóak. Ahogy eddig, úgy a későbbi találkozókon sem vesz részt Frank Lampard, a londoniak menedzsere, ugyanis nem akar egyik oldalra sem állni ebben a kérdésben.

Nem várt fordulat Giroud ügyében
A francia támadó egyelőre nem szerződik Olaszországba.

A klub bejelentette közben, hogy a – labdarúgókon túli – alkalmazottak bérét nem tervezik csökkenteni, nekik jár a teljes fizetés a járványidőszak alatt is.

Korábban már voltak olyan klubok a Premier League-ben, ahol sikerült megegyezni a játékosokkal: az Arsenalnál a focisták a bérük 12,5, az Aston Villánál 25 százalékáról mondtak le a következő hónapokra.

Kiemelt kép: Glyn KIRK / AFP

Olvasói sztorik