Nemzetközi foci

Felejtsük el a Bernabéu-stadiont, itt a Real Madrid új otthona!

Hatezres stadionban játszhatja zárt kapus meccseit Zidane csapata.

Minden bizonnyal a hatezer férőhelyes Di Stéfano-stadionban játssza a hazai találkozóit a Real Madrid, amennyiben a koronavírus-járvány miatt zárt kapus mérkőzésekkel folytatódik a spanyol bajnokság.

A LaLiga vezérkara rábólintott a klub ötletére, hogy a Bernabéu-stadion helyett a Madrid külvárosában található, Alfredo Di Stéfanóról elnevezett létesítményben fogadja ellenfeleit.

Madrid főpolgármestere, José Luis Martínez-Almeida szombaton arról beszélt: Spanyolországban csakis nézők nélkül, legkorábban május végén folytatódhat a labdarúgó-bajnokság. Ugyanis ameddig nem tudják kordában tartani a járványt, elképzelhetetlen, hogy bármilyen sporteseményt szurkolók előtt rendezzenek meg. Márpedig a városvezető szerint nyáron még biztosan ugyanez lesz a helyzet, sőt valószínűleg ősszel sem lehet rajongókat engedi a mérkőzésekre – írja az MTI.

A Real Madrid március végén felajánlotta otthonát a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, hogy különböző cégek, vállalkozások és sportszervezetek által felajánlott adományokat tárolhassanak a létesítményben. A Bernabéu felújítási munkálatai eközben jelenleg is zajlanak, a héten – a Marca értesülései szerint – a tetőszerkezet egyes részeit távolították el. Az átmeneti költözés révén szeptemberig zavartalanul folytatódhatnának a munkálatok a stadionban.

A LaLiga illetékesei korábban elmondták, ha nem tudják befejezni a bajnokságokat, akkor a jelenlegi állás alapján döntenének arról, melyik csapatok induljanak a nemzetközi kupákban. Amennyiben le kell fújni a bajnokságot, akkor a liga nagyságrendileg egymilliárd eurót veszít, ha nézők nélkül lehet folytatni, akkor körülbelül 350 millió eurót.

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Olvasói sztorik